• Slide 3
  • Slide 1
  • Slide 2

OBVESTILO O IZVAJANJU POGREBOV

Na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v RS (U.L. RS št. 96/2020) in ukrepov oz. priporočil NIJZ za preprečevanja širitve KORONAVIRUSA – COVID 19, se pogrebne svečanosti izvajajo zunaj, kjer se ob zagotovitvi varnostne razdalje lahko zbere do največ 10 ljudi, zaradi česar se pogrebi do preklica izvajajo izključno v ožjem družinskem krogu.

Ob tem je potrebno upoštevati vsa higienska priporočila NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Pri pogrebni svečanosti so dovoljene spremljevalne storitve, kot so: govor, petje (v minimalnem obsegu), trobenta, fotograf ipd., s tem da se upoštevajo vsa varnostnih navodila (razdalja med ljudmi vsaj 1,5 m) ter da se pogrebov udeležijo le zdrave osebe.

 MRLIŠKA VEŽICA

 V času odprtja mrliške vežice, se v mrliško vežico vstopa posamično ter ob uporabi zaščitne maske. V mrliško vežico lahko vstopajo le zdrave osebe.

SPREJEMNA PISARNA POKOPALIŠKE UPRAVE - DODATNI UKREPI ZA STRANKE

Zaradi povišanja stopnje zaščite naprošamo, da stranke v sprejemno pisarno pokopališke uprave vstopajo z obvezno uporabo zaščitne maske. Ob tem vljudno naprošamo, da v sprejemno pisarno prihajajo le zdrave osebe ter s tem v zvezi spoštujejo pravilno razdaljo vsaj 1,5 m oddaljenosti od ostalih ljudi.

Svojce pokojnikov tudi naprošamo, da za naročilo pogreba oz. ostalih storitev najprej pokličejo na telefonsko številko 03 56 64 117 ali 040 427 308 in se dogovorijo za uro prihoda v sprejemno pisarno pokopališke uprave.                                                                        

  KOMUNALA ZAGORJE, d.o.o.